Babi Pangang
Net zo lekker als van de Chinees
De naam van dit gerecht zijn Maleis/Indonesische woorden babi (varken) en panggang (geroosterd) en dat is eigenlijk precies wat het is. Het is een heerlijk gerecht van varkensvlees, zacht van binnen en krokant van buiten, rijkelijk overgoten met een zoetzure saus om je vingers bij af te likken!
Tip: Serveer de Babi Panggang met rijst, nasi of bami.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: HOOFDGERECHT
BEREIDINGSTIJD: ± 40 MIN
Voor 4 personen |
550 gram hamlappen
|
2 grote uien
|
3 teentjes knoflook
|
3 el basterdsuiker
|
1 el sambal
|
5 el ketjap (sojasaus)
|
70 gram tomatenpuree
|
250 ml water
|
1/2 Bouillonblokje (vleesbouillon)
|
1 el Rinse appelstroop
|
1 el Maizena
|
Bron: WECKEN online