Babi Pangang

Babi Pangang

Net zo lekker als van de Chinees

De naam van dit gerecht zijn Maleis/Indonesische woorden babi (varken) en panggang (geroosterd) en dat is eigenlijk precies wat het is. Het is een heerlijk gerecht van varkensvlees, zacht van binnen en krokant van buiten, rijkelijk overgoten met een zoetzure saus om je vingers bij af te likken! 

Tip: Serveer de Babi Panggang met rijst, nasi of bami. 

schermafbeelding-2020-03-26-om-14-27-42

INGREDIENTEN

CATEGORIE: HOOFDGERECHT

BEREIDINGSTIJD: ± 40 MIN

Voor 4 personen
550 gram hamlappen
2 grote uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepel sambal
5 eetlepels ketjap (sojasaus)
70 gram tomatenpuree
250 ml water
1/2 Bouillonblokje (vleesbouillon)
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel Maizena

 

Bron: WECKEN online