Amerikaanse muffins met stroop en pecannoten
Een verrassend gebak(je)
voor ca. 10 stuks
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffinvorm in of zet papieren vormpjes op de bakplaat. Hak de pecannoten (in de keukenmachine) fijn.
Roer de boter met een mixer los en voeg de suiker toe tot het een glad beslag is. Voeg het ei toe en mix 3 minuten op de hoogste stand. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de melk toe, mix 1 minuutje op lage stand. Meng als laatste losjes de noten en stroop door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes, en Bak de muffins in de oven in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze op een rooster bafkoelen.
Ingrediënten
ca. 10 stuks |
100 gram pecannoten |
100 gram zelfrijzend bakmeel |
25 gram basterdsuiker |
1 ei |
1 dl melk |
3 eetlepels vloeibare boter |
3 eetlepels stoofperenstroop of rinse appelstroop |
Allergenen
De stoofperenstroop bevat koriander
Bron: Smulweb