Taaitaai
Zelf taaitaai maken
Hoe maak je taaitaai?
Eerst verwarm je de oven voor op 160 graden. Daarna verwarm je de honing zachtjes en roer je er de stroop door. Draai het vuur weer uit zodat het tot handtemperatuur kan afkoelen. Zeef dan de bloem en meng de droge ingrediënten (de specerijen en het rijsmiddel) erdoor. Voeg er de afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.
Ingrediënten
250 gr. bloem |
100 gr. honing |
1 eetl. Frutesse Appel-kaneelstroop |
1/2 theel. zout |
3 theel. kaneelpoeder |
1 theel. gemalen anijs |
1 theel. kruidnagelpoeder |
1 theel. gemalen nootmuskaat |
1/2 theel. potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd) of bakpoeder |
Een taaitaai- of andere koekplank om de koeken hun vorm te geven. Je kunt ook koekvormpjes gebruiken. |
Bron: Recepten Vandaag