Orientaalse pompoenstoof met flatbread en raita
...met lekker appel-kaneel appelstroop
Wat werden wij verrast tijdens de kookfandag 2019 toen een aantal van onze fans de keuken in doken en dit recept uit hun koker kwam. Perfect herfstgerecht, met een lekkere bite. Zelf je flatbread maken en dan zo'n heerlijke pompoenstoof met kruiden en de heerlijke frisse raita voor de dip. Ge-nie-ten!
Ingrediënten
Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: ± 30 min.
Voor 4 personen | |
Pompoen in stukjes | 1 kg |
Knoflookteentjes, fijgesneden | 3 st |
Rode uien | 2 st |
Laurierblaadjes | 4 st |
Cherry tomaatjes | 8 st |
Verkruimeld bouillonblokje | 1 st |
Laos | 1 tl |
Kaneelstokje | 1 st |
Jonnie de boer Baharat kruiden | 2 tl |
Frutesse Appelkaneel stroop, flinke lepers | 2 el |
Olie | 1 el |
Pepers, fijngehakt | 2 st |
Flatbread | |
Bloem | 250 gr |
Water | 100 ml |
Olie | 1 el |
Zout | 0,5 tl |
Raita | |
Griekse yoghurt 10% | 250 ml |
Komkommer geraspt en uitgeknepen | 0,5 st |
Knoflookteentjes | 2 st |
Peper en Zout | |
Sap van Limoen | 0,5 st |
Fijngehakte munt |
Benodigheden
Koekenpan
Bron: foto en bereiding Kookfandag 2019