Orientaalse pompoenstoof met flatbread en raita

Oriëntaalse pompoenstoof met flatbread en raita

Orientaalse pompoenslof met flatbread en raita met lekkere appel-kaneel appelstroop

Wat werden wij verrast tijdens de kookfandag 2019 toen een aantal van onze fans de keuken in doken en dit recept uit hun koker kwam. Perfect herfstgerecht, met een lekkere bite. Zelf je flatbread maken en dan zo'n heerlijke pompoenstoof met kruiden en de heerlijke frisse raita voor de dip. Ge-nie-ten!

pomoenstoof-met-flatbread-en-raita-1lr
pomoenstoof-met-flatbread-en-raita-2lr

Ingrediënten
Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: ± 30 min.

Voor 4 personen
1 kg pompoen in stukjes
3 fijngesneden knoflookteentjes
2 rode uien
4 laurierblaadjes
8 cherrytomaatjes
1 verkruimeld bouillonblokje
1 tl laos
1 kaneelstokje
2 tl Jonnie de boer Baharat kruiden
2 el appel kaneel stroop
1 el olie
2 fijngehakte pepers
 

 

Flatbread
250 gr bloem
100 ml water
1 el olie
0,5 tl zout
 

 

Raita
250 ml griekse yoghurt
0,5 geraspte en uitgeknepen komkommer
2 knoflookteentjes
peper
zout
0,5 limoen (sap)
fijngehakte munt 
 

Benodigheden

Koekenpan