Oriëntaalse pompoenstoof met flatbread en raita
Orientaalse pompoenslof met flatbread en raita met lekkere appel-kaneel appelstroop
Wat werden wij verrast tijdens de kookfandag 2019 toen een aantal van onze fans de keuken in doken en dit recept uit hun koker kwam. Perfect herfstgerecht, met een lekkere bite. Zelf je flatbread maken en dan zo'n heerlijke pompoenstoof met kruiden en de heerlijke frisse raita voor de dip. Ge-nie-ten!
Ingrediënten
Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: ± 30 min.
Voor 4 personen |
1 kg pompoen in stukjes |
3 fijngesneden knoflookteentjes |
2 rode uien |
4 laurierblaadjes |
8 cherrytomaatjes |
1 verkruimeld bouillonblokje |
1 tl laos |
1 kaneelstokje |
2 tl Jonnie de boer Baharat kruiden |
2 el appel kaneel stroop |
1 el olie |
2 fijngehakte pepers |
Flatbread |
250 gr bloem |
100 ml water |
1 el olie |
0,5 tl zout |
Raita |
250 ml griekse yoghurt |
0,5 geraspte en uitgeknepen komkommer |
2 knoflookteentjes |
peper |
zout |
0,5 limoen (sap) |
fijngehakte munt |
Benodigheden
Koekenpan