Orientaalse pompoenstoof met flatbread en raita

Orientaalse pompoenstoof met flatbread en raita

...met lekker appel-kaneel appelstroop

Wat werden wij verrast tijdens de kookfandag 2019 toen een aantal van onze fans de keuken in doken en dit recept uit hun koker kwam. Perfect herfstgerecht, met een lekkere bite. Zelf je flatbread maken en dan zo'n heerlijke pompoenstoof met kruiden en de heerlijke frisse raita voor de dip. Ge-nie-ten!

pomoenstoof-met-flatbread-en-raita-1lr
pomoenstoof-met-flatbread-en-raita-2lr

Ingrediënten
Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: ± 30 min.

Voor 4 personen  
Pompoen in stukjes 1 kg
Knoflookteentjes, fijgesneden 3 st
Rode uien 2 st
Laurierblaadjes 4 st
Cherry tomaatjes 8 st
Verkruimeld bouillonblokje 1 st
Laos 1 tl
Kaneelstokje 1 st
Jonnie de boer Baharat kruiden 2 tl
Frutesse Appelkaneel stroop, flinke lepers 2 el
Olie 1 el
Pepers, fijngehakt 2 st

 

Flatbread  
Bloem 250 gr
Water 100 ml
Olie 1 el
Zout 0,5 tl
   

 

Raita  
Griekse yoghurt 10% 250 ml
Komkommer geraspt en uitgeknepen 0,5 st
Knoflookteentjes 2 st
Peper en Zout  
Sap van Limoen 0,5 st
Fijngehakte munt  

 

Benodigheden

Koekenpan 

 

Bron: foto en bereiding Kookfandag 2019