Glutenvrije muffins met stroopvulling
Lekkere muffins, glutenvrij!
Heb je iemand in je omgeving met een gluten-intolerantie? Verras ze eens met deze overheerlijke muffins met stroopvulling! Wij ontvingen dit leuke recept van Kim Leduc.
Bereiding
Verwarm als eerste de oven voor op 160o. Meng dan alle ingrediënten voor het beslag door elkaar met een mixer of keukenmachine. Vul daarna de muffinvormpjes met 1 eetlepel beslag, vervolgens een lepel Appel-Kaneel stroop, en daar weer een eetlepel beslag op. Bak vervolgens de muffins in 50-60 minuten goudbruin. Smullen maar!
Heb je overigens geen probleem met gluten? Gebruik dan gewoon meel met een halve theelepel bakpoeder.
Ingrediënten
Amandelmeel | 100 gram |
Glutenvrij zelfrijzend bakmeel | 70 gram |
Ei | 1 stuk |
Eiwitten | 2 stuks |
Agavesiroop | 2 eetl. |
Olijfolie | 3 eetl. |
Frutesse Appel-Kaneelstroop |
Bron: Kim Leduc