Glutenvrije muffins met stroopvulling

Glutenvrije muffins met stroopvulling

Lekkere muffins, glutenvrij!

Heb je iemand in je omgeving met een gluten-intolerantie? Verras ze eens met deze overheerlijke muffins met stroopvulling! Wij ontvingen dit leuke recept van Kim Leduc. 

Bereiding

Verwarm als eerste de oven voor op 160o. Meng dan alle ingrediënten voor het beslag door elkaar met een mixer of keukenmachine. Vul daarna de muffinvormpjes met 1 eetlepel beslag, vervolgens een lepel Appel-Kaneel stroop, en daar weer een eetlepel beslag op. Bak vervolgens de muffins in 50-60 minuten goudbruin. Smullen maar!

Heb je overigens geen probleem met gluten? Gebruik dan gewoon meel met een halve theelepel bakpoeder. 

frutesse-1-original-1-bew
frutesse-1-original-2-bew
frutesse-1-original-3-bew

Ingrediënten

Amandelmeel 100 gram
Glutenvrij zelfrijzend bakmeel 70 gram
Ei 1 stuk
Eiwitten  2 stuks
Agavesiroop 2 eetl.
Olijfolie 3 eetl.
Frutesse Appel-Kaneelstroop  

 

Bron: Kim Leduc