Marijke Pronk deelt haar enthousiasme voor Frutesse appelstroop
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands
20180309-strooppotjes-marijkpronk-400x556

Van jongs af aan eet ik al appelstroop. Er was thuis altijd keuze in broodbeleg, zowel hartig als zoet. Mijn moeder houdt van appelstroop en ik deel die voorliefde. Grappig, want verder lustte niemand appelstroop. Meer appelstroop voor mijn moeder en mijzelf dus ;).  Thuis was er altijd ‘gewone’ rinse appelstroop en het merk kon variëren. Dat kon Frutesse zijn, maar ook andere merken.

Ik ben zelf erg geïnteresseerd in wat er allemaal te vinden is in de supermarkt, wat er speelt op de voedingsmarkt e.d.. Boodschappen doen vind ik dan ook helemaal niet erg en ik neus graag rond wat er in de schappen ligt/staat. Op die manier kwam ik jaren geleden ook de andere smaken van Frutesse tegen. Ik houd van nieuwe smaken uitproberen en dus ben ik met de verschillende smaken appelstroop aan het proeven gegaan.

 

Stroopsoorten

Ik varieer tussen de soorten appelstroop van Frutesse. Ik heb alle soorten gehad en vind ze heerlijk. De (extra) rinse-appelfruitstroop is altijd lekker en eet ik dan ook regelmatig. De extra peer-appel-druif stroop /Maestrichter fruitstroop vind ik ook erg lekker. Net ietsje ‘frisser’ dan de rinse-appelstroop en een volle fruitige smaak.

De Peer-Appel fruitstroop vind ik erg lekker door de combinatie van zowel appel als peer. Je proeft het zoete van beide soorten fruit, geen van beide smaken overheerst en je kunt beide soorten fruit heel goed onderscheiden in deze stroop. De (extra) Appel-Kaneel Fruitstroop maakt van alles een smaakfeestje. Ik houd van de combinatie appel en kaneel en dan ook nog de heerlijke zachte rozijnen die in de stroop zitten. De ideale combinatie! De kruidige stoofperenstroop is wat de naam al zegt lekker kruidig en vol van smaak. De lekker zoete stoofperensmaak combineert ideaal met de kruiden en het vleugje vanille zorgt dat alle smaken samenkomen. Super en echt een favoriet in herfst/wintermaanden.

 

Combinaties

Ik houd van zoetbeleg, maar alleen een zoete smaak vind ik te ‘saai’. Appelstroop combineert zoet met frisheid en ook een klein zuurtje en dat vind ik heerlijk! Door die combinatie in smaken combineert het ook erg goed met andere smaken. Sowieso vind ik appelstroop al lekker van zichzelf op een boterham. Maar ook erg lekker op een geroosterde boterham, op pannenkoek, als zoetje in de warme havermout, etc. Door de appelstroop warm te eten, komen er andere smaken die in de stroop zitten naar boven en maken de smaakbeleving haast nog wat complexer.

Ook erg lekker op een tosti met appel: besmeer een boterham of snee krentenbrood of mueslibrood met appelstroop. Leg daar bovenop een aantal dunne plakjes appel. Daar bovenop weer een snee brood naar keuze en dan in het tosti apparaat (maar in de pan afbakken of in een combigrill kan ook) totdat het lekker krokant en bruin is.

Deze variant is ook erg lekker met eventueel een plakje kaas er tussen. En de peer-appel fruitstroop en de Maestrichterfruitstroop combineert ook erg goed met de combinatie van appel en rijpe peer of alleen peer.

Voor een kerstvariant: ook erg lekker met uitgelekte stoofpeertjes en de kruidige stoofperenstroop. Extra luxe als je dan kerststol gebruikt en het spijs uitsmeert op de stol, dan een laagje stroop en dan de dunne plakjes stoofpeer.

Appelstroop met (oude) kaas vind ik bijvoorbeeld erg lekker. En als je appelstroop een beetje verwarmt en iets verdunt met wat warm water is het ook erg lekker als topping op bijvoorbeeld een salade of bruchette. Bijvoorbeeld een bruchetta met zachte geitenkaas. Zie het als een andere variant van bijvoorbeeld balsamico azijn/balsamico siroop.

De (extra) appel-kaneel fruitstroop is erg lekker als zoetmaker in de appeltaart, maar ook de (extra) rinse-appelfruitstroop, de Maestrichterfruitstroop en de peer-appel fruitstroop zijn daarvoor heerlijk.

De verschillende fruitstropen zijn ook erg lekker als onderdeel van de vulling voor zoete broodjes. Hiervoor heb ik geen uitgeschreven recept, ik doe dit vaak ‘op het oog’. Maar als jullie het recept willen, dan kan ik die altijd doorgeven. Een recept idee hiervoor heb ik trouwens nog wel ingestuurd een tijdje terug toen hiervoor een actie was bij Frutesse. Dus misschien dat jullie het daartussen kunnen vinden.

Met vriendelijke groet

Marijke Pronk

VACATURE: Monteur Elektro Industriele installaties & systemen

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:


MONTEUR ELEKTRO, INDUSTRIËLE INSTALLATIES EN SYSTEMEN

(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

VACATURE: Monteur storing & optimalisatie

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:

MONTEUR STORING & OPTIMALISATIE
(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

Frutesse is wederom trotse partner van het Nationale Schoolontbijt!

Net als vorig jaar is Frutesse dit jaar sponsor van het Nationale Schoolontbijt. De 20e editie bevat daardoor weer heerlijke potjes Frutesse stroop.

> lees verder
Pagina