Hoe wordt stroop gemaakt?
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands
20220811-artikel-wist-je-dat

Hoe wordt stroop gemaakt?

Hoe wordt stroop gemaakt?

Frutesse legt uit! Weet jij hoe stroop gemaakt wordt? Na het lezen van dit artikel wel. Zo kun je weer wat nieuws vertellen bij de koffie.

Stroop maken is een oeroud proces maar de stappen zijn nog steeds hetzelfde. Bij Frutesse maken wij ook al jarenlang de lekkerste stroop volgens oude productiewijzen, maar dan met iets meer potjes tegelijk ;-)

De oogsten van de appels en peren vindt plaats in de periode van september tot december. Deze appels en peren zijn afkomstig van verschillende fruittelers. Na aanlevering worden de grondstoffen zo snel mogelijk verwerkt. De verwerking van de appels en peren wordt gestart met een kookproces. Na het koken wordt het fruit gefilterd en geperst. Het persen levert dunsap op en een vaste perskoek, ook wel pulp genoemd. Pulp bestaat uit de vaste delen van de vrucht: vezels, klokhuizen en steeltjes. De pulp heeft een hoge voedingswaarde en wordt daarom ook gebruikt als veevoer. Je kunt er ook energie mee opwekken. Deze Pulp verlaat de fabriek weer, daar kunnen we namelijk geen stroop van maken. 

Na het filteren wordt het dunsap, dat overgebleven is, in vijf stappen ingedampt tot een concentraat. Dit concentraat wordt in een tank gelagerd op een temperatuur van 10 graden. Lageren is het laten rijpen van de stroop. Bij bier en wijn wordt er een zelfde soort techniek gebruikt. Wist jij dit? Nu wel in ieder geval!

De verwerking van concentraat tot eindproduct vindt het gehele jaar door plaats. De ingrediënten worden volgens ons recept in de juiste verhoudingen gemengd. Hierbij wordt de stroop ook nog wat ingekookt om zo een mooi, goed smeerbaar broodbeleg te krijgen.

Nu weet je wat meer over hoe Frutesse appelstroop gemaakt wordt. 

Wil je meer te weten komen over appelstroop en appels? Of wil je heerlijke recepten met appelstroop ontdekken? Volg ons dan op Instagram en Facebook.

VACATURE: Monteur Elektro Industriele installaties & systemen

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:


MONTEUR ELEKTRO, INDUSTRIËLE INSTALLATIES EN SYSTEMEN

(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

VACATURE: Monteur storing & optimalisatie

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:

MONTEUR STORING & OPTIMALISATIE
(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

Frutesse is wederom trotse partner van het Nationale Schoolontbijt!

Net als vorig jaar is Frutesse dit jaar sponsor van het Nationale Schoolontbijt. De 20e editie bevat daardoor weer heerlijke potjes Frutesse stroop.

> lees verder
Pagina