Frutesse trots op succesvol Nationaal Schoolontbijt
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands
prinses-beatrix-woont-de-opening-bij-van-de-14de-editie-van-het-nationaal-schoolontbijt-in-de-hortus-botanicus-in-leiden-2

Nationaal Schoolontbijt weer groot succes!

Vanochtend woonde H.K.H. Prinses Beatrix in de Wintertuin van de Hortus Botanicus in Leiden de opening van Het Nationaal Schoolontbijt bij. In die enorme plantenkas ontbeten en speelden scholieren als start van de 14e editie van dit educatieve ontbijtevenement. Deze week gaan ruim 520.000 kinderen op 2.720 basisscholen samen ontbijten. En in 255 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijtje op het stadhuis. Dat zijn meer scholen en gemeenten dan ooit. Alle kinderen krijgen een gezond ontbijtpakket, dat dit jaar opnieuw is uitgebreid.

Groter en gezonder
Aan het landelijke educatieve ontbijtevenement doen meer scholen en gemeenten mee dan ooit: 2.720 basisscholen en 255 burgemeesters of wethouders. Het gezonde ontbijtpakket is opnieuw uitgebreid en bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, fruitstroop, vruchtenspread, smeerbare kaas met minder zout en minder vet, 30+ kaas, halfvolle yoghurt, biologische krokante muesli, halfvolle melk, thee, mandarijntjes of appels en komkommers. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. De kinderen krijgen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders. Het Nationaal Schoolontbijt heeft wederom de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Gezamenlijk bieden ze de scholen speciaal lesmateriaal dat de kinderen helpt ontdekken waarom een gezond ontbijt zo belangrijk is.

 

Ontbijteducatie heeft effect
Dat educatie over ontbijten effect heeft blijkt uit een recent onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research. In 15 schoolklassen in Rotterdam, Tilburg en Arnhem zijn verschillende lesmethoden vergeleken die uit vooronderzoek het meest veelbelovend leken: traditionele klassikale lessen, filmpjes met rolmodellen en lessen met individuele feedback. Alle methoden hadden een positief effect op de kennis en het gezonde ontbijtgedrag van de kinderen, waarbij de aanpak met de individuele feedback de beste resultaten liet zien. Ouders van leeerlingen die deze methode volgden gaven aan dat hun kinderen daarna vaker vroegen om gezonde ontbijtproducten.

 

Succesvolle afsluiting op 11 november

Op 11 november sloot Paul Depla, burgemeester van Breda, met een gongslag de 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Als laatste in de rij van 255 burgemeesters ontbeet hij met schoolkinderen uit zijn gemeente. Veel van deze burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Jantje Beton ontving deze ochtend uit handen van Depla de cheque met het voorlopige eindbedrag: € 22.125,-.

VACATURE: Monteur Elektro Industriele installaties & systemen

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:


MONTEUR ELEKTRO, INDUSTRIËLE INSTALLATIES EN SYSTEMEN

(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

VACATURE: Monteur storing & optimalisatie

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er, voor de afdeling technische dienst:

MONTEUR STORING & OPTIMALISATIE
(Fulltime: 40 uur)

> lees verder

Frutesse is wederom trotse partner van het Nationale Schoolontbijt!

Net als vorig jaar is Frutesse dit jaar sponsor van het Nationale Schoolontbijt. De 20e editie bevat daardoor weer heerlijke potjes Frutesse stroop.

> lees verder
Pagina