De eerste winnaar van de boerderijvakantie is bekend!
winnaars-deboeropmetfrutesse
nieuws-winnaarsstroop

De eerste winnaars zijn bekend!

De vruchtenbereiders van Frutesse hebben donderdag 17 maart de eerste van de vijf lotingen verricht. Hierbij maken wij met fruitige trots de winnaars bekend:

Boerderijvakantie: Maartje van Hardeveld
1 jaar lang stroop: Monique Schilders


De prijswinnaars zijn reeds per e-mail op de hoogte gesteld.


Niets gewonnen?
Smeer nog even lekker door...

Er volgen nog 4 lotingen, de eerstvolgende is 16 juni. Jij maakt dus nog steeds kans op een mooie prijs en bovendien spaar je ondertussen mooi door voor € 40,- korting op jouw boerderijvakantie van FarmCamps.

Voor meer informatie ga naar De boer op met Frutesse of bekijk hier de actievoorwaarden.

 

Historie_1

1852

Frumarco is ontstaan uit twee familiebedrijven: Sicof uit Beek en Timson uit Beesel. Het bedrijf Sicof is opgericht door de familie Visschers en stamt uit 1852.

Historie_2

1870

Eén generatie later wordt in Beesel door Jan Timmermans de stroopstokerij Timson gesticht. Beide families bestaan uit fruittelers die het fruit dat ze niet direct kunnen consumeren zijn gaan conserveren door het te verwerken tot stroop.

 

Historie_3

Zeker in het begin was het stroopstoken een nevenactiviteit naast de fruitteelt en het drogen van fruit zoals dat eigenlijk het geval was bij veel boerenbedrijven van die tijd. Met het verstrijken van de jaren is de stroopstokerij van zowel Sicof en Timson gemoderniseerd en uitgebreid waardoor uiteindelijk het stroopstoken is overgebleven als enige activiteit.

fruit met potjes

1993

In 1993 fuseerden Sicof en Timson en de resulterende onderneming kreeg de naam Frumarco BV, dat staat voor FRUit en MARketing Coöperatie. in 2003 werden de bedrijfsactiviteiten geconcentreerd te Beesel, waar in 2010 inmiddels de 7e generatie van de familie Visschers de leiding geeft.

Foto_Tijdlijn_2015

2015

De balans tussen technologie en traditie
Het is ongelooflijk hoeveel de wereld is veranderd sinds Joris Visschers in 1852 zijn eerste ketel stroop stookte. Juist daarom is het zo'n vertrouwd idee dat onze stroop al die tijd vrijwel identiek is gebleven. De recepten, de bereidingswijze, de royale hoeveelheden fruit. Wat goed is, moet goed blijven.

Stroop met de smaak van nu
Vroeger kwamen mensen van heinde en verre voor onze stroop, nu krijgen we likes van over de hele wereld. Vandaag de dag hebben we een uitgebreide afdeling kwaliteitsbewaking die nauwkeurig vastlegt wat onze voorouders deden op onderbuikgevoel.

We koesteren de rijke traditie van Frutesse en gebruiken de nieuwste technieken om die in ere te houden en waar mogelijk te verbeteren.