Wortel-notencake met rinse appelstroop

Bijzonder in combinatie van smaken

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Wel de rozijnen in warm water. Schil de wortelen en rasp ze. Hak de noten in stukjes van een halve centimeter.

Roer de appelstroop los en kluts er de eieren door. Smelt de roomboter, voeg dit bij de eieren en meng dit goed. Schrob een mandarijn goed schoon, rasp zoveel mogelijk oranje schil af. Pers het mandarijntje dan uit en roer sap en rasp door het boter-ei mengsel.

Voeg de bloem, bakpoeder en geraspte kokos toe. Mix het geheel enkele minuten op de hoge stand. 

Giet de rozijnen af en doe ze met de kaneel, het zout, wortelen en noten bij het beslag. Roer dit goed door met de mixer. 

Vet een cakevorm in en giet het beslag hier in. Bak het gaar in 75 minuten. Test hierna of de cake gaar is met een houten satéprikker. 

Laat de cake afkoelen. 

Tip: na een dagje zijn de smaken helemaal doortrokken, dan is de cake nóg lekkerder.

wortelcake-1-1
wortelcake-3-1

Ingrediënten

40 gram rozijnen
250 gram wortelen
60 gram noten (bijv. pecan, walnoten, cashew)
3 eieren
160 gram rinse appelstroop
150 gram roomboter
1 mandarijn
150 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
40 gram geraspte kokos
1tl kaneel
snufje zout

Naar een recept van Karin Verbeek