Rinse-Appel Fruitstroop

Al 150 jaar hetzelfde recept!

Frutesse Rinse-Appel Fruitstroop is de échte appelstroop volgens traditioneel recept. De grondlegger van Frutesse, Joris Visschers, kookte in 1852 al zijn eigen stroop van de overgebleven appels van de appeloogst. Alleen de smaak was veel te zuur. Zijn buurman teelde op dat moment suikerbieten en ook daarvan kan stroop worden gestookt. Joris besloot het te proberen en maakte een mengsel van appelstroop en suikerbietenstroop. Met succes: het is een lekkere friszure combinatie waar veel mensen vandaag de dag nog altijd dol op zijn.

 

Extra ijzer is belangrijk

In 1 kilo van onze Rinse-Appel Fruitstroop gaat maar liefst 2,5 kilo appels. IJzer is een belangrijk mineraal in rinse appelstroop, maar door de verarming van de grond zit er tegenwoordig minder ijzer in de appels en suikerbieten. Daarom voegen we extra ijzer toe om dezelfde hoeveelheid ijzer te krijgen als vroeger: 25mg per 100g stroop.