Babbelaars met appelstroop

Lekker lang lekker

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer het water, de suiker en de stroop erdoor en verwarm kort. Daarna niet meer doorroeren en het mengsel op een laag vuurtje ongeveer een half uurtje laten doorkoken. Zorg dat het niet boven de 140 graden komt. Wanneer het mengsel dikker wordt, van het vuur halen. 

Leg een stuk bakpapier op een plank. Het stroopmengsel uitgieten op het papier en 10 minuten laten rusten (niet langer, anders is het mengsel te hard om te verwerken). Daarna het mengsel oprollen, zodat er lange repen van het stroopmengsel ontstaan. Snij deze repen in stukje van ongeveer 1,5 cm. Laat verder uitharden. Wikkel de snoepjes eventueel in stukjes bakpapier om ze te bewaren. 

Afwisseling met stroopsoorten en lichte en donkere suiker zorgt voor afwisseling, met steeds een andere smaak. 

babbelaars-2-lr-1
babbelaars-3-lr-1

Ingrediënten

200 gram bruine suiker
20 gram boter
2 eetlepels water
1 eetlepel rinse appelstroop

 

 

 

Dit recept is ingezonden door M. ter Horst