Pecannotentaart met peer-appelstroop

Warm en koud

Deze taart is traditioneel een dessert op Thanksgivingday en kan warm of koud gegeten worden. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Kneed de bloem met de koude boter, een snufje zout, de suiker, de eidooiers en 2 eetlepels koud water met koele handen tot een deegbal. Dek het af en leg het een half uurtje in de koelkast. 

Klopt de crème fraiche met de appelstroop en de eieren los. Roer er de helft van de noten door. Verwarm dan de oven voor tot 180 graden. 

Rol het deeg tot een plak van ongeveer 27 cm uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed een beboterde bakvorm (porselein of springvorm van 24 cm) met het deeg. Zorg voor afgewerkte randjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Schenk het ei-stroop-notenmengsel in de taart en verdeel de rest van de noten erover. 

Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 3 kwartier gaar. 

pecanotentaart-1-lr-1
pecanotentaart-4-lr-1
pecanotentaart-6-lr-1

Ingrediënten

200 gr bloem
150 gr koude boter
2 eidooiers
3 el fijne suiker
snufje zout
150 gr creme fraiche
6 el appelstroop
3 eieren
200 gram gepelde pecannoten

Allergenen

Dit recept bevat noten

 

 

 Bron: Smulweb