Appeltjes uit de oven

zoet en warm

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de appels en laat ze ongeschild. Snij ze, naar keuze, doormidden of haal alleen het kapje er af. Haal het klokhuis er zo goed mogelijk uit, zodat er een ruim holletje ontstaat. 

Besmeer de binnenkanten van de appels met Frutesse appel-kaneelstroop. Snij de gedroogde pruimen in stukjes en meng dit met de rozijnen en de pijnboompitten. Doe de vulling in de appels. Giet er een theelepel ongeklopte slagroom per appelhelft over.

Giet het appelsap in een ovenschaal en zet de gevulde appels erin. Dek het geheel af met aluminiumfolie.

Bak de appeltjes in 20 minuten gaar. Verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie. Serveer de appeltjes warm. Geef er eventueel geklopte slagroom of vanillevla bij.

recept-appels-uit-oven-met-stroopvulling-2

Ingrediënten

4 stevige appels (Cox of Elstar)   
2 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop
8 gedroogde pruimen
1 ruime eetlepel blanke rozijnen
20 gram pijnboompitten
1 dl appelsap
2 eetlepels slagroom