Stoofpeertjes met Rinse Appelstroop
Met een twist van rode port
Stoofpeertjes, een heerlijk traditioneel najaarsgerecht, extra bijzonder met toevoeging van rode port en onze Frutesse rinse appelstroop.
Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje aan de peer. Zet de peertjes in een pan, voeg voldoende water, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Breng aan de kook en voeg als het water op begint te warmen 2 eetlepels rinse appelstroop toe. Als het kookt, blus dan af met 1 of 2 glazen rode port (naar smaak). Draai het gas terug en laat de peertjes langzaam gaar stoven. Voeg evt. suiker naar smaak toe.
Lekker als bijgerecht of als dessert.
Ingrediënten
1/2 kilo stoofperen (Gieser Wildeman) |
2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop |
1 kaneelstokje |
2 kruidnagels |
2 glazen rode port |
water |
suiker naar smaak |