Opgerolde speklap met rinse appelstroop

Lekker makkelijk opgerold 

Sla de speklappen wat platter tussen vershoudfolie. Smeer wat stroop op de speklapjes. Schil de appel, snij deze in kleine partjes en verdeel de partjes over de speklappen. Bestrooi met kaneel en rol de lapjes op. Zet vast met een prikker, zodat de lapjes opgerold blijven.

Braad de speklapjes gaar (regelmatig keren) en breng ze eventueel op smaak met wat zout. 

Erg lekker met boontjes, maar ook zeer smakelijk met spruitjesstamppot. 

 

recept-opgerolde-speklap-met-rinse-appelstroop-1-2
recept-opgerolde-speklap-met-rinse-appelstroop-2-2
recept-opgerolde-speklap-met-rinse-appelstroop-3-2

Ingrediënten

4 magere speklapjes
1 appel
2 eetlepels rinse appelstroop 
kaneel
evt. zout naar smaak

 

Bron: Smulweb