Lekker zelf oliebollen bakken

Frisse oliebollen met appel en stroop

18 stuks, voor 6 personen

Bereiding

Snijd de appels in blokjes van 0,5 cm. meng in een kom de appelblokjes met de rozijnen en 5 el bloem.

Meng in een beslagkom de rest van de bloem, de gist en 1 tl zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer de melk en de stroop toe. Blijf kloppen tot een glad beslag. Spatel het appelmengsel door het beslag.

Dek de kom af met de vershoudfolie. Laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.

Verhit de olie in de frituurpan tot 175 gr. C. De olie is heet als een stukje brood in de hete olie bruist en goudbruin kleurt. Doop twee lepels voorzichtig in de hete olie. Schep uit het beslag een bol (van ca. 6 cm) en laat deze in de hete olie zakken. Bak ca. 5 oliebollen tegelijk. Bak de oliebollen in 4-5 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd.

Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker.

recept-oliebollen-met-stroop-1-400x556

Ingrediënten

18 oliebollen, voor 6 pers.
 
Goudrenetten, geschild 2
Rozijnen 75 gr
Bloem 500 gr
Zakje gedroogde gist 7 gr
Lauwwarme melk 500 ml
Rinse appelstroop 100 ml

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 60 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Materialen

Schone frituurpan met zonnebloemolie
Mixer
Vershoudfolie
Keukenpapier

 

bronvermelding Jumbo

Dit recept maakt u met:
Frutesse Rinse-Appel stroop

rinse appel stroop