Konijn in het zuur

"Knien in 't zoer"

Hoofdgerecht voor 4 personen

Pel de uien en snij die in ringen. Meng in een grote kom de uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, zout en 5dl water. Schep het konijn erdoor en laat dit ca. 12 uur afgedekt in de koelkast staan.

Neem het konijn uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit de boter in de braadpan en bak het konijn rondom bruin. Voeg de ongezeefde marinade toe en breng aan de kook. Voeg de ontbijtkoek, Frutesse rinse appelstroop en suiker toe en laat dit met het deksel op de pan en op laag vuur in 45 minuten tot 1 uur gaar braden. De laatste 15 minuten van de braadtijd het deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.

Neem het konijn uit de pan en leg deze op een schaal. Schenk de saus boven een andere pan door een zeef. Schenk de wijn bij de saus en breng deze aan de kook. Laat het geheel op hoog vuur indikken tot een mooie lichtgebonden saus ontstaat. Eventueel saus binden met allesbinder.

recept-konijn-in-zuur-2

Ingrediënten

1 konijn
2 uien
1 dl azijn
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel zout
50 gram boter of margarine 
2 plakjes ontbijtkoek
2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop
5 eetlepels suiker
scheut rode wijn
allesbinder