Hartige appel-gehakttaart met stroop

Een beetje vreemd, maar wel lekker

Verwarm de over voor op 200 graden C en laat het bladerdeeg ontdooien.

Pel en snipper de ui en fruit deze in een koekenpan goudgeel. Bak de tandoorikruiden even mee. Voeg het (vegetarische) gehakt toe en bak dit rul. Verwijder eventueel vet wat bij het bakken vrij komt. Roer 2 eetlepels stroop door het geheel en laat nog eventjes sudderen. 

Vet een lage taartvorm of springvorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Breng het gehaktmengsel eventueel op smaak met peper en zout en verdeel het gehakt over de bodem. 

Klop de dooier door de room en schenk het mengsel over het gehakt. Schil de appel en snij er partjes van. Meng de partjes met de stroop en verdeel ze vervolgens over het gehakt. 

Bak de taart in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. 

Serveer koud of warm, lekker met een salade. 

 

 

web-recept-gehakt-appeltaart-met-stroop-2

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 eetlepels tandoori-kruiden
500 gram rundergehakt *
4 eetlepels appelstroop
1 eidooier
100 ml room culinair
3 stevige appels
olie
peper
zout

* ook lekker met vegetarisch gehakt

 

 

 

Bron: Smulweb