Granola met appelstroop

Gezond zoet

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de havermout, kokosrasp, noten, zaden, pitten, kaneel en koekkruiden door elkaar. Roer de stroop wat los en roer deze door het mengsel. Voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe en meng dit goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel hier op. Bak het in ongeveer 20 minuten gaar en krokant. Schep het mengsel halverwege wat om.  Hou je van grovere stukken, schep het dan maar weinig om, zodat evt. brokken intact blijven.

Voeg de rozijnen en cranberries toe als het mengsel uit de oven en afgekoeld is. Lekker in de yoghurt! 

Bewaar het koel en afgesloten, dan blijft het ongeveer 2 weken houdbaar. 

Kies voor ingrediënten die jij lekker vindt en wissel af, zo maak je steeds een andere granola. 

granola-2-lr-002-1
granola-1-lr-002-1

Ingrediënten

300 gr grove havermoutvlokken   
100 gram kokosrasp
4 eetlepels rinse appelstroop
100 gram kokosolie, gesmolten
150 gram gemengde, ongezouten en ongebrande (gehakte) nootjes
50 gram zonnebloempitten/chiazaad/lijnzaad
1 tl kaneel
1 tl koekkruiden
75 gram rozijnen
75 gram cranberries