Zoete Oost-Indische champignonsoep met appelstroop

Met een exotisch tintje

Bak 200 gram champignons in een wok licht gaar. Voeg een gesnipperde ui en 3 eetlepels Frutesse peer-appelstroop toe en wok enkele minuten op hoog vuur door.

Voeg het geheel toe aan een kokende kruidenbouillon en roer goed door. Voeg naar smaak en voorkeur kookroom toe. Roer even om. Voeg een eetlepel maïzena toe en blijf op klein vuur doorroeren tot een heerlijk romig geheel ontstaat. 

Lekker met bruinbrood, maar ook met bijvoorbeeld krentenbrood, besmeerd met wat appelstroop.  

champignonsoep-3-1

Ingrediënten

200 gram champignons   
1 gesnipperde ui
3 eetlepels Frutesse peer-appelstroop
een kruidenbouillon (van bijv. groentebouillonblokjes)
1 eetlepel maïzena
kookroom naar smaak

 

Dit recept is ingezonden door M.P. Markus