Ontbijtkoek met peer-appelstroop

Koek bij 't ontbijt

Zelfgemaakte ontbijtkoek, zonder toegevoegde suiker en vet: hoe gezond en lekker kan 't zijn! 

Verwarm de oven voor op 160 grade en vet de cakevorm in met wat kokosolie of gebruik bakpapier. 

Ontpit de dadels en week ze 5 minuten in kokend heet water. Giet ze daarna af. Doe de dadels samen met de appelstroop en amandelmelk in de blender en maak alles fijn. Giet het mengsel in een kom en zet even aan de kant. Meng alle droge ingrediënten (behalve de noten) in een kom en voeg dit mengsel toe aan het dadel-stroopmengsel. 

Mix alles tot een glad beslag en vul de cakevorm hiermee. Bedek het beslag met de nootjes of iets anders naar keuze, bijvoorbeeld muesli. 

Zet de cakevorm in de oven en bak de ontbijtkoek in 45 minuten gaar. Kijk of de bovenkant niet te donker wordt, dit eventueel afdekken met aluminiumfolie. Controleer de gaarheid met een satéprikker. 


ontbijtkoek-1-lr-1
ontbijtkoek-2-lr-1
ontbijtkoek-3-lr-1
ontbijtkoek-4-lr-1

Ingrediënten

200 gram dadels
4 eetlepels Frutesse peer-appelstroop 
250 ml amandelmelk
300 gram volkoren meel
2 theelepels speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
gemengde noten naar keuze

Allergenen

Dit recept bevat noten

Bron: http://zoetrecepten.nl