Koekjes met appelstroopvulling

Gezellig samen koekjes bakken

Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe. Roer door elkaar. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Pak het deeg in met plastic folie en leg het een uurtje in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer de dikte van een euromunt. Steek er met een rond vormpje koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze dan 10 minuten afkoelen. Trek ze voorzichtig van het bakpapier af en laat ze verder afkoelen. 

Doe de (losgeklopte) peer-appelstroop in een pannetje en verwarm enkele minuten. Doe dan de boter, suiker en kaneel erbij en laat langzaam smelten. Laat 5 minuten zachtjes koken, blijf roeren. 

Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. De stroop dikt dan wat in. Besmeer een koekje met stroop en plak er een ander koekje tegenaan. Laat verder afkoelen. 

koekjes-met-stroopvulling-1-lr-1
koekjes-met-stroopvulling-3-lr-1
koekjes-met-stroopvulling-4-lr-1

Ingrediënten

 Voor de koeken:
150 gram bloem
110 gram boter
75 gram rietsuiker
Voor de vulling:
20 gram boter
1 theelepel kaneel
120 gram appelstroop 
50 gram bruine basterdsuiker

 

 Dit recept is ingezonden door Mimi Chen.