Spare ribs in marinade met stroop

In de grillpan of op de BBQ

Meng het bier, de stroop, sambal, ketjap, laurierblaadjes en bouillonblokjes in een grote kom. Leg hierin de spareribs en laat een uurtje marineren. Doe vervolgens alles in een braadban, breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje doorpruttelen tot het vlees goed gaar is.

Haal de spare ribs uit de pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de spare ribs met bbq-kruiden en bak ze knapperig en goudbruin in een grillpan of op een barbecue. 

 

recept-spareribs-appelstroop-marinade-1-400x556

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 kilo spare ribs
2 flesjes oud bruin bier
2 el Maestrichter fruitstroop
1 el sambal
2 el ketjap manis
bbq-kruiden   
2 laurierblaadjes  
2 blokjes voor groentebouillon   
peper en zout naar smaak