Salade zoete witlof en spek

Heerlijke frisse maaltijdsalade

Snij de witlof in reepjes en de spek in stukjes. In wok wat boter verhitten en spek circa 1 minuut roerbakken en uit de pan scheppen. Witlof op halfhoog vuur circa 3 minuten roerbakken. Appelstroop erdoor roeren en laten smelten. Azijn en spek erdoor roeren en op halfhoog vuur goed omscheppen. Op smaak brengen met zout.

Leg de sla op een bord en verdeel daar de witlof over. Maak naar smaak af met bijv. stukjes tomaat, parmezaanse kaas en croutons. Lekker met stokbrood, maar ook verrassend met gebakken aardappeltjes.

recept-zoete-witlof-3

Ingrediënten

(voor 3 à 4 personen)
400 gr witlof  
100 gr zeeuws spek  
30 gr boter  
2 eetlepels Frutesse Maestrichter Fruitstroop  
1 eetlepel balsamico azijn  
Zout, naar eigen smaak  

200 gram sla, naar eigen keuze

 

evt. tomaat, parmezaanse kaas en croutons ter garnering