Roomijs met appelstroop en Radler

Een onverwachte combinatie

Verwarm 2 dl Radler en laat er 6 volle eetlepels Frutesse Maestrichter stroop in wegsmelten.

Verwarm de rest van het flesje Radler met 2 eetlepels Frutesse appelstroop en 4 eidooiers au-bain-Marie en klop het mengsel tot het handwarm en zeer luchtig is.

Neem de dooiermassa van de pan kokend water en spatel er geleidelijk de Radler-stroopmassa door en daarna ook 1/4 liter stijfgeklopte ongezoete slagroom.

Verdeel de massa over 6 kartonnen/plastic koffie-bekertjes en zet deze minimaal 6 uur in de vriezer.

Houd de buitenkant van de bekers heel even onder de hete kraan en stort de ijstorens op 6 koele borden. Laat ze even staan om beter af te kunnen lepelen. Schik er rood fruit omheen, strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer dit als dessert.

ijs-3-1

Ingrediënten

8 eetlepels Frutesse Maestrichter stroop 
1 flesje Radler
4 eidooiers
250 ml slagroom
rood fruit
evt. poedersuiker

Dit recept is ingezonden door Mireille Nieuwenhuizen