Rollade gelakt met stroop

Lekker uit de oven

Verwarm de oven vast voor op 170 graden C. 

Haal het net van de rollade af en snij overlangs door. Laat de helften wel aan elkaar zitten. Maal het spek en rozemarijn in de keukenmachine ongeveer een minuutje fijn. Verdeel het mengsel over de binnenkant van de rollade. Bind het vervolgens met keukentouw weer zo strak mogelijk tegen elkaar.

Verhit nu de boter in een grote braadpan en bak de rollade in 4-5 minuten rondom lekker bruin. Leg vervolgens de rollade in een ovenschaal. Bestrijk de rollade met de fruitstroop en bak 45 minuten in de oven. Bedruip tussendoor de rollade zo veel mogelijk met het eigen bakvet.

Neem het dan uit de oven en laat de rollade nu zeker 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.


Lekker met een gepofte aardappel met witte (zoete) ui.

recept-rollade-gelakt-met-stroop-2

Ingredienten

1 grote varkensrollade (ong. 1,5 kg)
2 verse takjes rozemarijn
3 grote eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop
250 gram mager gerookt spek
60 gram boter

Extra: keukentouw, keukenmachine en ovenschaal.