Gebakrollen met stroop, abrikozen, appels en rozijnen

Lekker bij de koffie of thee

Bloem, water, zout en gist ongeveer 15 minuten met de hand kneden tot een soepel zacht deeg tot je een dun vliesje kunt trekken. Dan 30 minuten laten rusten.

Daarna plat drukken en weer opbollen. Vervolgens nog een uur laten rusten. 

Rol het deeg uit tot een lange dunne lap en besmeer deze met een dikke laag appelstroop. Verdeel hierop abrikozenblokjes, appelblokjes en rozijnen naar keuze. Rol het op tot een lange rol en snij deze in ronde plakken. 

Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de plakken op. Laat de plakken een uur rijzen. 

Bak de plakken in 20-25 minuten op 200 graden. 

Na afkoelen eventueel versieren met wat poedersuiker en sliertjes appelstroop.

 

gebakrollen-1-1
gebakrollen-2-2
gebakrollen-3-2

Ingrediënten

600 gram bloem
300 gram lauw warm water
flinke snuf zout
1 blokje verse gist (42 gram)
150 gram Frutesse Maestrichterstroop
50 gram abrikozenblokjes
1 appel in blokjes
75 gram rozijnen
poedersuiker

Dit recept is ingezonden door Suzan Tolk