Cake met stoofperenstroop

Met stoofperenstroop nét wat anders

Verwarm de oven voor op 160 graden (150-155 graden voor hetelucht) en beboter de cake-vorm. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 

Klop de boter los, voeg de suiker toe en mix er in 3 minuten op de hoogste mixerstand een glad mengsel van. 

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, het volgende ei pas toevoegen als het vorige is opgenomen. 

Voeg vervolgens langzaam het zelfrijzend bakmeel in delen toe, tussendoor de melk bijvoegen. Mix daarna nog een minuutje tot het een glad en luchtig beslag is.

Vul de vorm 3/4 met beslag. Klop de stoofperenstroop met een lepel los en verdeel over het beslag. Roer de stroop een beetje om in het beslag en verdeel de rest van het beslag over de vorm zonder nog verder om te roeren. 

Bak de cake 60 minuten in de oven zonder de oven tussendoor te openen. Laat de cake langzaam afkoelen op een rekje. 

recept-cake-met-stroop-1-1
recept-cake-met-stroop-3

Ingrediënten

Alles op kamertemperatuur

200 gram boter
200 gram witte (basterd)suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
scheutje melk   
2 ruime eetlepels stoofperenstroop

Allergenen

Frutesse Stoofperenstroop bevat koriander