Kruidnoten met appel-kaneelstroop

Een beetje van toen en een beetje van nu

Zo werden de ouderwetse kruidnoten vroeger ook gemaakt! We hebben er nu alleen een andere variant van, met havermout en onze heerlijke appel-kaneel fruitstroop.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Als het mengsel klaar is, laat het dan minimaal één nacht op een koele plaats rusten, zodat het beslag kan opstijven.

Draai er de volgende dag bolletjes van (of andere creatieve vormen). Leg de kruidnoten in de oven en bak ze (op 170 graden) in 20 à 25 minuten heerlijk krokant.

 

 

 

 

kruidnoten-1-1
kruidnoten-3-1
kruidnoten-4-1

Ingrediënten

175 gram havermeel
150 gram gesmolten (biologische) roomboter
30 gram speculaaskruiden
3 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop
snufje zout
7 gram bakpoeder
100 gram havermout
3 eetlepels kwark

 Dit recept is ingezonden door Nicole Provoost