Bloedworst met spek en stroop

Recept met een verhaal 

 

We lazen een mooi verhaal in de Volkskrant over Limburgse bloedworst mét een heerlijk recept. Het recept volgt hieronder, voor het verhaal klik op de link onderin. 

Haal het velletje van de bloedworst en snijd in plakken van 2 cm. Meng de stroop met 100 ml olie en met de azijn, en klop dit met de garde tot een egale dressing.

Bak eerst het spek met een drupje olie krokant in de koekenpan. Haal het spek en de helft van het spekvet uit de pan en bak de appelpartjes om en om in het overgebleven vet, een minuut per kant. Haal de appel uit de pan en bak nu de bloedworst krokant, ongeveer 2 minuten per kant. Laat ook de appel en het spek nog even warm worden in de pan.

Verdeel de rucola over de borden, bedruip met de dressing en beleg met de partjes appel, bloedworst en spek. Sluit af met een draai van de pepermolen en serveer er gerust wat frietjes bij, met zelfgemaakte mayonaise.

 

Bron: Volkskrant

http://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/bloedworst-met-spek-appel-rucola-en-stroop/

 

 

recept-volkskrant-bloedworst-en-stroop-2

Ingrediënten

 

400 gram bloedworst (om te bakken)
1 eetlepel appelstroop
olijfolie
50 ml witte wijnzazijn
200 gram gerookt spek, in stukjes
1 1/2 appel geschild, in partjes
100 gram rucola
zwarte peper